ontspannenzwangerschap coach opleiding

Wil jij zwangere vrouwen en hun partner begeleiden
in een mooie bevallingsworkshop?

 

Heb jij onze zwangerschapscoachopleiding gevolgd of geef jij al zwangerschapsyogalessen?

Dan is deze workshop echt een aanrader en een grote aanvulling op de lessen. Hoe mooi is het dat jij een workshop geeft waar je ook de (geboorte)partner betrekt. Met heel veel relevante, toepasbare oefeningen om te doen tijdens de bevalling.

 

Vind jij het ook heel belangrijk om de geboortepartner erbij te betrekken, dat hij/zij even belangrijk is als de bevallende vrouw?

Wij zijn van menig dat een bevallende vrouw alleen maar op haar gemak kan zijn als zij zich veilig voelt, als zij zich volkomen over kan geven aan het geboorteproces. Daar heeft de geboortepartner een hele belangrijke rol in. Zodat zij bij haar zelf kan blijven, herinnert wordt als ze zich even verliest om terug te keren naar dit moment, of om weer dieper te gaan ademen. Dat ze geholpen wordt bij pijn, angst en vooral rugweeën. Dat ze beiden weten wat er mogelijk is en welke keuzes ze kunnen maken.

Waaruit is de module opgebouwd?

Leren door te voelen

In deze 2 lesdagen werken we ervaringsgericht.
Ik geloof in dat je iets het beste kunt overdragen door het zelf eerst ervaren te hebben. Je bent niet zwanger dus precies voelen hoe het voelt als je zwanger bent, is een uitdaging.

Alle oefeningen gaan we met elkaar oefenen en ervaren met uitleg erbij.
Na deze 2 dagen kan je gelijk aan de slag om workshops te geven.

Alle oefeningen staan in een online leeromgeving. Alle oefeningen zijn uitgeschreven met uitleg waarom, wanneer en hoe deze oefening te doen. Ook zit er een werkplan bij om je workshop te gaan geven.

De workshop is opgebouwd uit veel oefeningen en onderdelen waaruit je zelf kunt kiezen als je hem gaat geven.
– Werking baarmoeder en spieren
– Heel veel oefeningen om het lichaam te ontspannen
– Oefeningen uit de Rebozo techniek en van Spinning baby’s
– Mindfulness ijs oefeningen om te leren omgaan met ongemak en pijn
– Affirmaties voor de geboorte partner
– Oefening om de baby te voelen uit de haptonomie
– Korte omschrijving aan de stellen wat te doen in ziekenhuis, wat mee te nemen, rechten en keuzes.

De module bevallingsworkshop is een mooie aanvulling op de lessen Ontspannen Zwangerschap.

De dames in mijn lessen vroegen mij regelmatig of ik ook partner lessen gaf. Die kan ik nu dus ook aanbieden.

De eerste reacties van de dames en partners zijn heel positief.
De mannen geven aan dat de workshop hen vooral veel inzicht heeft gegeven in het belang van hun ondersteunende rol tijdens de bevalling.

En het geeft mij enorm veel voldoening om de bevallingsworkshop te geven!

 
Marieke

De bevallingsworkshop was voor mij een mooie toevoeging op de opleiding. Praktische oefeningen en echt doen! Naast het lekker bezig zijn was er ook tijd om te genieten van de heerlijke lunch en versnaperingen.
Een fijn weekend met mooie nieuwe informatie om ook de partner goed voor te bereiden. Een super toevoeging!
Bedankt voor jouw lieve inzet en aandacht!

Roos

De bevallingsworkshop is echt een aanvulling op de kennis die ik al reeds had opgedaan bij de zwangerschapscoachopleiding. Het leuke van de workshop is dat het heel veel doen (en lachen) is. Daarnaast ga je ook heerlijk zelf ontspannen met o.a. een rebozo-massage… Heerlijk! Ik heb bepaalde onderdelen gelijk in een privé-partnerles gebruikt en was een groot succes! 

Noor

Wat is Rebozo?

Een Rebozo is een massagedoek die overgewaaid is uit Mexico en Guatemala. Met deze geweven doek kun je allerlei massagetechnieken doen om bijvoorbeeld bekkenklachten en weeënpijn te verlichten. Of gewoon om lekker te ontspannen.

Rebozo is Spaans voor doek of sjaal. Het is een langwerpige omslagdoek van geweven katoen die je als buikband of draagdoek voor je baby kunt gebruiken maar ook als ‘massagedoek’. Op het platteland in Mexico en Guatemala worden zwangere vrouwen hiermee traditioneel behandeld tijdens controles bij de vroedvrouw en ook bij bevallingen wordt de doek op allerlei manieren ingezet. Omdat de technieken vrij simpel zijn en goed werken, wordt de Rebozo ook in de rest van de wereld steeds bekender.

Masseren met de Rebozo

Dit is uiteraard een heel andere manier van masseren dan wat je met je handen doet maar het effect kan hetzelfde zijn: het ontspant de spieren en het bindweefsel. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de doek om verschillende delen van het lichaam te vouwen en die ritmisch te schudden, wiegen of schommelen. Dit kan in allerlei houdingen zoals staand, zittend, liggend of op handen en knieën. Het deel van je lichaam dat in de doek ‘hangt’ kun je helemaal loslaten en het ondersteunde wiegen of schommelen zorgt voor een diepe ontspanning.

Voor en tijdens de bevalling

Rebozo-massage ontspant de lage rug, het bekken en de bekkenbodemspieren en kan hierdoor tijdens de bevalling een ontspannen gevoel geven en weeënpijn verlichten. Ook kan het ervoor zorgen dat de ontsluiting soepeler gaat. Het ontspannen gevoel kan het bovendien makkelijker maken om je over te geven aan de weeën en de weeën effectiever maken. Er zijn ook speciale technieken om baby’s die niet in de ideale positie liggen voor de geboorte een beetje bij te draaien. Bij baby’s in stuitligging vergroot dit de kans dat ze met hun hoofd naar beneden gaan liggen mits je er op tijd mee begint. Doordat de buik en de banden waarmee de baarmoeder aan het bekken vastzit ontspannen en soepeler worden, ontstaat er meer bewegingsruimte voor de baby.

Wat is Spinning Babies?

Spinning Babies is een methode die ontwikkeld is door de Amerikaanse verloskundige Gail Tully in samenwerking met chiropractors. De methode bestaat uit oefeningen om het bekken in balans te krijgen en ruimte in de buik en het bekken te creëren. De baby kan dan makkelijker indalen in de ideale ‘startpositie’ voor de geboorte. Dit is van groot belang voor een soepele bevalling: het kan een sterrenkijker of niet vorderende ontsluiting voorkomen. Ook kan de baby makkelijker de spildraai maken. Balance before force is het motto: als het bekken in balans is, heeft de baby ruimte om in de juiste positie en door het geboortekanaal te draaien (‘spinnen’). (Bron: oudersvannu.nl)

De opleiding en modules worden gegeven door

Simone Kamping

Ik geef nu 14 jaar les en ben gediplomeerd in Dru yoga ,mindfulness trainer en hypnobirthing docent en heb mij gespecialiseerd in zwangerschap en bevallen.

Ik volgde docenten- en trainersopleidingen op het gebied van zwangerschap en blijf voortdurend actueel door het lezen van literatuur hierover. Ik ontwikkelde een complete cursus en een unieke ademhalingstechniek waarmee vrouwen gemiddeld in 4,5 uur bevallen. Inmiddels begeleid ik naast mijn gewone lessen, honderden vrouwen naar een ontspannen, natuurlijke en snelle manier van bevallen. 2500 dames heb ik al begeleid met mijn lessen.

Toen ik 22 jaar geleden beviel, was dat geen opgave maar een prachtig proces van loslaten. Ik ben daar nog steeds zo vol van dat ik dat iedere vrouw gun.

Ik vind het ongelooflijk belangrijk dat de kennis die ik heb, doorgegeven wordt. Ik gun iedere vrouw een rustige, ontspannen en snelle bevalling. In mijn eentje is mijn bereik niet groot genoeg, dus leid ik mensen op die mijn kennis door kunnen geven.

Wat leer je nog meer in deze module?

Je krijgt praktische didactische vaardigheden en oefent daarmee met je mede studenten zodat je na de module zelfstandig en zelfverzekerd voor een groep kunt staan. Je leert hoe je om kunt gaan met je eigen energie.

In de opleiding leer je:

 • Hoe deze workshop te verkopen in je lessen en daarbuiten
 • De juiste prijs vragen
 • Hoe bij jezelf te blijven bij negatieve sfeer of ongeïnteresseerde sfeer in de groep
 • Allemaal praktische oefeningen en een klein beetje theorie.

Na deze module kun je de workshops aanbieden in de vorm van:
– 2 uur workshop
– 3 uur workshop
– of een privé workshop.

Waarom aanstaande ouders deze workshop mee willen doen bij jou?

Ze krijgen heel veel oefeningen, uitleg en gaan vooral met vertrouwen de bevalling samen in. Er zijn veel stellen die na het doen van de workshop besluiten om toch thuis te gaan bevallen.

 • Diverse oefeningen voor de pijnlijke rug/bekken
 • Losmaken van bekken
 • Uitleg over het bekken
 • Baby goed in te laten dalen
 • Baby in goede positie draaien
 • Fasen van de bevalling
 • Informatie over het uitkloppen van navelstreng en afbinden
 • Affirmaties voor de geboortepartner
 • Mindfulness ijsoefening
 • Belangrijke info voor geboortekoffertje
 • Oefeningen om door moeilijke momenten te komen samen met partner
 • Info over bevallen in het ziekenhuis
 • Waaraan denken bij vertrek naar ziekenhuis
 • Hoe installeren in ziekenhuis
 • Rechten en keuzes tijden bevalling/in ziekenhuis
 • Oefeningen om de bevalling te bevorderen
 • Oefening om kindje in buik te voelen door geboortepartner
 • Ontspannende massage
 • Diepe ontspanningsoefening (lichte hypnose)
 • Gronden/ankeren
 • Info over keuzes maken en rechten
ontspannen zwangerschap

Praktische informatie

Lesweekend in 2022:
26 – 27 november
Zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur
Toegang online academie
Mooie rustige locatie in Arnhem
Koffie, thee, lekkers en een gezonde lunch zijn inbegrepen.

De investering voor deze module bedraagt  € 577,69 excl. BTW. ( 669,- incl BTW)
BTW kan terug gevraagd worden bij de belasting.

Wil je heel graag mee doen? Heb je nog een twijfel of vraag?
Mail mij info@simonekamping.nl

Veel gestelde vragen

Wanneer start de module? Klik hier

De module bestaat uit 2 dagen die gegeven worden op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur op een mooie, rustige locatie in Arnhem.

De volgende zal 26 – 27 november 2022 gegeven worden.

Wat zijn de toelatingseisen? Klik hier

Een vooropleiding over zwangerschap is aan te bevelen. 

Hoe schrijf ik me in? Klik hier

Je schrijft je in door op de knop te klikken “ja ik wil meedoen” en via Ideal te betalen. Wil je eerst nog even contact en wat vragen stellen? Dat kan ook, mail dan naar info@simonekamping.nl

Wat kost deze module? Klik hier

Jouw investering is € 669,- incl. BTW voor 2 dagen les, inclusief versnaperingen en een gezonde lunch. 1 jaar toegang tot de online leeromgeving met uitleg, afbeeldingen, geluidsfragmenten is inbegrepen.

Hoeveel tijd moet ik thuis besteden om de workshop eigen te maken?

Dat hangt helemaal af van hoe veel ervaring je hebt met yoga en/of lesgeven. Hoe snel je iets op pikt. Je toegang tot de online academie is 6 maanden na het opleidingsweekend. 

Welke andere opleidingsmogelijkheden zijn er?

Zwangerschapscoachopleiding, meer info vind je op zwangerschapscoachopleiding.nl.

Extra modules bij Zwangerschapscoachopleiding:
100 dagen module

 

testimonials

De bevallingsworkshop voor partners is een prachtige aanvulling op de zwangerschapsyoga lessen. Ik ben er heel enthousiast over! Eenvoudige oefeningen die zeer effectief werken, zo voelt de partner zich echt nuttig tijdens de bevalling. De oefeningen en technieken zijn man-proof en niet zweverig.
Simone geeft de workshop met veel passie en enthousiasme. Het is fijn dat ze al veel ervaring heeft met het geven van deze workshops, zo heb ik er alle vertrouwen in dat dit goed gaat lopen. Bedankt Simone voor het goed verzorgde weekend en de gezelligheid! Ik heb er zin in!

Hester

Met heel veel plezier en lol heb ik deze module gevolgd, ik geef al zwangerschapsyogales en deze  bevallingsworkshop geeft mij heel veel tools om hele mooie partnerlessen te gaan geven.
Je krijgt in 2 dagen heel veel oefeningen , je leert ze zelf uitvoeren en in de online academie staat heel veel achtergrond informatie en prachtige foto’s.
Kortom een module die je niet mag missen als je al zwangerschapsyogadocent bent of de zwangerschapscoachopleiding hebt gedaan.

 

Debby

Heb je een specifieke vraag?
Van gedachten wisselen?

Mail dan naar info@simonekamping.nl met je vraag of plan een belafspraak.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je meer weten over de zwangerschapscoachopleiding? Klik dan hier of meld je aan voor de mailinglijst hieronder.